Transportfietsen

Van oudsher de keus van bakkersjongen en slager, maar ook in de 21e eeuw populair vanwege de multiinzetbaarheid. Of je nu een schooltas, een sporttas of de weekendboodschappen mee wilt nemen, met een transportfiets heb je de ruimte. Voorop een stevig rek en vaak achterop een bagagedrager (dan noemen we het ook wel een full-transport fiets). De fietsen zijn stevig gebouwd, hebben dikkere spaken dan gewone fietsen en zijn er met en zonder versnellingen, met alleen een terugtraprem maar ook met velgremmen of rollerbrakes.

Transportfietsen zijn er in heren- en damesuitvoering. Wij hebben ze in soorten en maten, met een brede voordrager, maar ook met smalle, zodat je ze zelfs probleemloos kwijt kunt in een fietsenstalling.

Een transportfiets of transporter met versnellingen is vaak handiger als je veel bagage meeneemt op je tochten. En natuurlijk ook in heuvelachtig gebied. Aan een fiets zonder versnellingen kan echter nog minder stuk, wat voor scholieren vaak een voordeel is.

Er zijn transportfietsen met een veer tussen vork en frame, om omklappen van het stuur bij parkeren te voorkomen. De wat luxere versies hebben een stuurslot, waarmee je het stuur na je rit met een korte draaibeweging vastzet.

© 2019 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved. Realisatie DE ONLINE ZAAK