Elektrische fietsen

Een elektrische fiets is populair. Logisch, iedereen wil wel een duwtje in de rug bij tegenwind of als je tegen een heuvel op moet. Elektrisch fietsen is gezond, want je moet echt zelf blijven trappen, maar je hoeft niet uitgeput en zwetend op je werk of op school aan te komen. Ook als je kracht of conditie minder is omdat je wat ouder wordt of ziek bent blijf je op een elektrische fiets onafhankelijk en lekker actief.

Een elektrische fiets is een rijwiel met de mogelijkheid van elektrische ondersteuning. Dat wil zeggen, je kunt er gewoon op fietsen en met ondersteuning van een middenmotor, voorwielmotor of achterwielmotor. Omdat de ondersteuning alleen werkt als je zelf meetrapt, houdt de steun op als je stopt met trappen of afremt. Wanneer je weer kracht zet krijg je opnieuw elektrische ondersteuning.

Er zijn enkel redenen voor het feit dat er meer typen elektrische damesfietsen dan elektrische herenfietsen zijn. De e-bike is in eerste instantie ontwikkeld voor ouderen en minder validen. Die willen een fiets met een lage instap , dus een damesframe, want een herenframe heeft een hoge stang tussen balhoofd en zadel. Vrouwen worden meestal ouder dan mannen dus is er meer vraag naar elektrische damesfietsen.
Toen elektrisch fietsen ook cool werd voor forenzen en scholieren, werden er meer elektrische herenfietsen gemaakt. Vanaf dat moment maakten producenten ook sportievere dames- en unisex e-bikes.

Bij Hollandia heb je de keus uit de Mobilit-E serie, de Fronta serie, de Mimo, de FoldEr en de Royal Ride. Op de Mimo na, die voorzien is van een middenmotor, hebben ze allemaal een voorwielmotor.  De meeste ebikes hebben een krachtige 481 Wh accu. Een vervangende of extra accu van dit type heeft een adviesprijs van € 399,-. Er is verschil in de versnellingen: een Shimano Tourney derailleur met 6 versnellingen of een Shimano Nexus naaf met 3 of 7 versnellingen.
De Mobilit-E serie is er in zwart met accentkleuren, in dames- en herenuitvoering (6sp en N3). Ze hebben een LED display, maar dat is tegen meerprijs( € 100) te vervangen door een LCD scherm waarbij je ook je snelheid en afgelegde afstand kunt zien. De Fronta serie heeft gekleurde dubbelbuis unisex frames. Daarnaast is er de MiMo, een e-bike met middenmotor, Nexus 7 naaf en LCD display, de vouw-ebike FoldEr en de stalen school-ebike Royal Ride. Voor elk wat wils, dus.

De Hollandia Fronta en Royal Ride zijn door consumenten getest in de AD Fietstest, de resultaten vind u in de link, klik op het fietstest logo.

logofietstest

© 2020 BIG Wholesale B.V.. All Rights Reserved. Realisatie DE ONLINE ZAAK